لوگوی هیات میثاق با شهدا

درباره هیأت میثاق با شهدا

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام

مقدمه

به طور کلی «هیأت» در نظام شیعی متکفل برقراری ارتباط عاطفی و عقلانی جامعه شیعه با اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام می‌باشد. این مأموریت کلان و اساسی در هیأت میثاق با شهدا، با توجه خاص به شهدا تسهیل و تسریع خواهد شد. لذا ذکر نام و یاد شهدا و تلاش برای توسعه ظاهری و محتوایی امر جهاد و مبارزه و شهادت در میان مخاطبان هیأت، جزء ارکان هویتی این هیأت محسوب می­‌شود.

شجره طیّبه بسیج مستضعفین که از آغازین روزهای انقلاب اسلامی در تشکیل، حفظ و صدور انقلاب اسلامی، نقشی اساسی و مبنایی ایفا کرده است، از مقدمات شکل گیری این هیأت می‌­باشد. بهترین بستر برای رشد بذر «هیأت انقلابی» نهادهای انقلابی است و ریشه دارترین این نهادها بسیج است. تشکل بسیج دانشجویی در راستای تحقق این مهم، همواره وظیفه خود می­دانسته که از ظرفیت نهاد مقدس هیأت استفاده کند و قریب به ۳۰ سال است از زمان تاسیس هیأت میثاق با شهدای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام  می­‌گذرد که به پاس زحمات خدام با اخلاص و ذاکرین اهل بیت تبدیل به پدیده­ای نو در عرصه­‌ی فرهنگی شده است.

در این هیات سعی شده با بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاهی که مأموریت تحقق مرجعیت علمی را بر دوش خود دارد، توسعه عاطفی و عقلانی ولایت حقه اهل بیت علیهم‌السلام را در عرصه‌­های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی را تسهیل و تسریع کند.

هیأت میثاق با شهدا همواره در پی تحقق و ایجاد هیأتی در طراز انقلاب اسلامی که همانا هیأت مطلوب در کلام و سیره عملی اهل بیت علیهم‌السلام است، بوده و می­‌باشد، که این امر را توسط دانشجویان و نخبگان فرهنگی دانشگاه و جامعه‌ی بسیجی دنبال می‌نماید.

برنامه هیأت

این هیأت علاوه بر برگزاری جلسات هفتگی در روزهای سه­‌شنبه، در مناسبت­‌های محرم، اربعین، فاطمیه و رمضان نیز برنامه خاص خود را برای مخاطبان در نظر دارد. برگزاری یادواره­‌های مختلف ملی و مذهبی نیز از دیگر برنامه‌­های هیأت می­‌باشد. 

در این جلسات از بیانات خطبای مطرح کشوری از جمله حجج اسلام پناهیان، فرحزاد، ماندگاری، حسینی قمی، طائب، عابدینی، علوی تهرانی، مومنی، کاشانی، سعدی، سوزنچی، سرلک، آیت‌الله میرباقری، آیت‌الله صدیقی و مداحی حاج میثم مطیعی و دیگر ذاکرین اهل بیت بهره مند می‌­شویم. همچنین چند سالی است در جلسات هیأت بحث تدبر و تفسیر در قرآن کریم با محوریت مسائل روز و  به عنوان یکی از ارکان جلسه در قالب لطایف قرآنی برای مخاطبان ارجمند ارائه می­‌گردد. 

از دیگر فعالیت­های هیأت می­‌توان به برگزاری دسته عزاداری در ایام محرم، نمایشگاه کتاب در طول جلسات، هیأت نوجوانان برای سنین ۹ تا ۱۳ سال، مهد کودک در قسمت خواهران با نظارت مربی برای نگهداری و آموزش به کودکان، تولیدات محتوایی و تخصصی در عرصه هیات و هیات داری، نظیر کتاب «مشکات ولا» اثر استاد میرباقری، کتاب «تربیت دیدگاه» اثر استاد عالی، نشریه تخصصی مطالعات آیینی عین و همچنین پرداختن به مسائل اجتماعی و امور خیرخواهانه نیز اشاره نمود.

ساختار هیأت میثاق با شهدا

هیأت میثاق با شهدا با توجه به گستردگی و تخصصی بودن مسائل آن دارای هیأت امنایی است که سیاست­های کلان و خط مشی هیأت را مشخص می‌­کند. سیاست‌گذاری یک‌ساله برنامه­­‌ها و کلیه امور اجرایی هیأت بر عهده شورای هیأت و دیگر بخش­‌ها می­‌باشد که در ادامه به آن اشاره شده است:

شورای هیات:

  1. معاونت مجمع خدام: این مجمع وظیفه دارد تا بستر مناسب برای رشد خدام هیأت در سه بعد بینش، گرایش و کنش مهیا کند که متناسب با آن برنامه­‌های مختلفی را در طول سال برای خدام در نظر دارد. اقدامات این خیمه را می‌­توان به برگزاری اردوهای تشکیلاتی، تفریحی و زیارتی، جلسات ادب خادمی، مدیریت دانش و ثبت تجربیات هیات نام برد.
  2. معاونت قرارگاه رسانه‌­ای: تدوین و تولید آثار رسانه‌­ای هیأت در قالب­های مختلف از جمله تیزر، کلیپ، پادکست و همچنین عکسبرداری و فیلم برداری از جلسات هیأت توسط این قرارگاه صورت می­‌گیرد.
  3. واحد علمی پژوهشی: نشر محتوای قابل عرضه از جلسات هیات برای مخاطب در قالب­‌های مختلف از جمله کتاب و نشریه، جهت دهی به فعالیت­ها به منظور نزدیک شدن به هیأت طراز انقلاب اسلامی و ارائه الگوی مناسب از وظایف این واحد می‌­باشد.
  4. واحد مدیریت داخلی: مدیریت داخل جلسات و هماهنگی امورات مربوط به سخنران، مداح و ... بر عهده مدیر داخلی می‌­باشد. همچنین بخش «لطائف قرآنی» با مدیریت این واحد فعالیت خود را جلو می‌­برد.
  5. واحد فرهنگی: اثرگذاری بیشتر هیأت و جهت‌­دهی به ارتباط با مخاطبان در گروی انجام کارهای فرهنگی تمیز برای مخاطب می­‌باشد که رسالت این واحد در بخش های مختلف آن از جمله، فضاسازی و طراحی دکور، عرضه و معرفی کتاب، رادیو میثاق و هیأت نوجوانان همین مسئله می­‌باشد. 
  6. واحد سمعی بصری: وظیفه آماده‌سازی زیرساخت­‌ها و مدیریت صوت، تصویردهی به مراسم و پشتیبانی از امورات برقی و فنی را برعهده دارد.
  7. واحد پشتیبانی: مهیاسازی الزامات و انجام پشتیبانی‌­های سخت‌افزاری از مراسمات جهت آسایش بیشتر مخاطبان هیأت، وظیفه‌ی این واحد می‌باشد که این اقدامات در بخش‌های تدراکات، آشپزخانه، انتظامات، ترابری و خرید خلاصه می‌شود.
  8. واحد روابط عمومی: کلیه امورات مربوط به تبلیغات، اطلاع‌رسانی مراسم و انتشار محتوای هیأت در قالب مدیریت سایت، کانال‌ها و اینستاگرام، پیامک و پوستر و همچنین عرضه محصولات هیأت، ارتباط گیری با نهادهای فعال بیرونی و پاسخگویی به مخاطبین از طریق درگاه‌­های موجود از وظایف این واحد به شمار می­‌رود.

دیگر بخش ها:

  1. بخش خواهران: وظیفه جذب، مدیریت و سازماندهی خدام خواهر در این بخش تعریف می­‌شود که تعامل لازم با خدام برادر به منظور پیش‌برد فعالیت‌­ها توسط رابط انجام می‌­شود.
  2. بخش مالی و نذورات: انجام کلیه امورات مالی هیأت نظیر جذب نذورات و مدیریت تراکنش‌­های مالی در این واحد صورت می‌­گیرد.
  3. طرح سدره: این طرح با هدف احیای امر روضه‌­های خانگی راه اندازی شده به گونه‌­ای که با استفاده از ظرفیت هیأت، پشتیبانی از خانواده‌­ها در بخش­‌های مدنظر (سخنران، مداح، سیستم صوت و ...) صورت گیرد و برگزاری این جلسات با تسهیل روبرو شود.

 

و من الله التوفیق

 

تصویر دسته جمعی خدام هیات میثاق با شهدا - محرم ۱۳۹۸